logo GerritsenOpleidingen

Enkele reacties

"Hoi Geja, Hartelijk dank voor alles wat je hieraan hebt bijgedragen.
Kun je nagaan dat je binnen een week of 10 goed kunt typen. Tuurlijk wel elke oefenen.
Ik ben er heel blij mee, en volgens mij is Frank er zelf ook best trots op (al zegt hij dat niet zo)"

"Goededag,
Jasper kwam gisteren heel trots thuis en had ons dus al mee gedeeld dat hij het had gehaald en dat het ook nog eens goud was geworden.
Super trots is hij erop en terecht.
Ook compliment aan u want ik vind het knap in 11 weken dit voor elkaar krijgen.

Groet Heleen Bagerman"

Negen leerlingen van de openbare school De Gildeschool in Epe zijn in februari begonnen aan de cursus blind typen. Met behulp van een toetsenbord met gekleurde, letterloze toetsen wordt er geoefend. In de les wordt de stof op een groot scherm geprojecteerd. Thuis kan dat via het lesboek.
Elke week komen er meer letters bij die vanuit de grondstelling aangeslagen moeten worden.
De lessen worden op vrijdagmiddag gegeven en aan het einde van de week is het best lastig geconcentreerd aan de slag te gaan. Er is ruimte voor een lolletje, maar er moet ook gewerkt worden.
Het huiswerk is pittig. Soms wordt er flink gemopperd. Maar als na al het oefenen, blijkt dat het typen van een werkstuk met tien vingers toch wel sneller gaat, weten de leerlingen ineens waar ze het voor doen! Na elf weken volgt het examen. Zenuwachtig beginnen de leerlingen eraan. Zweetdruppels verschijnen op het voorhoofd. Maar alle zorgen blijken voor niets te zijn. De basis zit er goed in en alle 9 leerlingen zijn geslaagd. Gefeliciteerd!

april 2011
Ginie Eijkelenkamp(moeder leerling)

In de regiokranten van Epe: De Schaapskooi en Veluws Nieuws hebben in april 2011 de volgende artikeltjes gestaan:De computer maakt een vast deel uit bij het uitvoeren van onze dagelijks werk. Ook binnen ons gezin is de computer niet meer weg te denken. Enige vaardigheid bij het typen is daarbij zeer wenselijk.
Daarom vinden wij het erg handig voor onze kinderen om deze vaardigheid op jonge leeftijd aan te leren.
Er bestaat een interessante mogelijkheid bij Gerritsen Opleidingen om de typecursus aansluitend op de schooltijd te laten plaatsvinden.
Middels een peiling van de belangstelling bij andere ouders en hun schoolgaande kinderen en in nauwe samenwerking met Geja Gerritsen en het betreffende schoolhoofd, is in februari 2010 gestart met de opleiding op de Hoge Weerd School in Epe.
Binnen ons gezin hebben twee kinderen, Nienke en Boris, dit jaar aan de cursus deelgenomen.
Het vergt veel discipline en vooral doorzettingsvermogen om consequent het bijbehorende huiswerk te maken. Het verdient hierbij de aanbeveling om de kinderen met enige regelmaat te laten oefenen.
Vooral in de laatste weken voor het examen kan de vereiste snelheid, maar ook de accuratesse, hierdoor een flinke sprong voorwaarts maken.

Het bereikte resultaat is voor onze kinderen positief: Nienke en Boris hebben het examen succesvol afgerond!
Daarom zullen wij onze zoon Gijs over enkele jaren ook stimuleren om de opleiding te gaan volgen.
Immers het is een investering voor de rest van hun leven.

Geja: “Bedankt voor je inzet!”


De typlessen waren heel leuk.
Gezellig aan de keukentafel met een klein groepje.
Je leert het heel snel, je krijgt ook lessen via de beamer dat maakt het nog leuker.
Aardige juf dat maakt het helemaal compleet.

(Hester 11)